Le Manatu: O le Lipoti Fa'aletausaga a le RCTC o lo'o fa'aalia ai le tele o manuia a le Komisi i le tausaga ua tuana'i

Mulimuli i se fuʻa tausaga i le 2022, o le tausaga lea na tuʻuina atu ai e le RCTC se galuega tetele e lima, na faʻatautaia e le lala sooupu lena malosi i le 2023 - faʻalauteleina galuega ma teu faʻafaigaluega i le faʻaleleia o felauaiga mo nuʻu i Riverside County. O lenei alualu i luma na faʻaalia i le RCTC's Lipoti faaletausaga 2023. 

Tupe fa'afaigaluega i alatele ma auala a le Itumalo o Riverside na fa'aauau i le 2023. Na amata ma fa'ai'u e le lala sooupu le tausaga malosi – malepelepe i le suiga. 71/91 Poloketi Fetufaaiga ia Ianuari, sosoo ai ma le tatalaina o le tele o le faamoemoe 15/91 Fa'amatalaga Fa'amatalaga Fa'afeso'ota'i ia Oketopa. Faʻatasi, o nei poloketi o le a faʻaleleia atili le fesoʻotaʻiga, faʻaitiitia le tafega o feoaiga, ma faʻalauteleina filifiliga o felauaiga mo le itulagi. 

O le faʻaleleia atili o femalagaiga lautele na faʻaauau pea ona avea ma vaega o le faʻamamafa mo le RCTC i le 2023. Le suiga Poloketi o nofoaafi a Coachella Valley (CV Rail) sa faaopoopo i le Feterale Identification and Development Program ma tuuina atu le $500,000 e le Federal Railroad Administration. O lenei fa'ailoga ma fa'ameaalofa fa'ailoga e iloa ai le taua o le CV Rail o le a aumaia i Riverside County ma Kalefonia atoa i saute. Auvaa i luga o le Poloketi mo le Faaleleia o nofoaga o Moreno Valley/Mati fa'aauau pea ona galue i le fa'aopoopoina o se fa'avae lona lua ma fa'alautele le tulaga o lo'o i ai nei e fa'afeiloa'i ai ta'avale masani e ono ta'avale Metrolink, ma fa'alatalata atu ai le galuega i le mae'a mulimuli ane o lenei tausaga. E le gata i lea, o le California State Transportation Agency na tuuina atu le $15.5 miliona i le Metrolink Double Track Project i luga o le 91/Perris Valley Line e faʻaleleia atili ai le faʻatuatuaina ma le gafatia i le lumanaʻi mo le tautua, faʻatapulaʻaina se tausaga malosi o le setete ma le feterale faʻafaigaluegaina i le laina nofoaafi a le itumalo.

Fa'amanatuina le RCTC se aso fanau faapitoa - o le Auala Ta'avale Au'aunaga Patrol (FSP) 30 tausaga o tautua. Na fesoasoani avetaavale FSP i le silia ma le 56,000 tagata taʻavale i le tausaga talu ai ma sili atu i le tasi miliona tagata taʻavale talu mai le amataga o le polokalame i le 1993. O avetaavale FSP e fesoasoani i tagata taʻavale ua paʻulia e ala i le oso-start maa, toe faʻaleleia o paʻu paʻu, faʻatautaia isi faʻaleleia laiti i autafa o le auala, poʻo le tosoina o taavale i le CHP -nofoaga faamaonia.  

Fetufa'aiga e alofa - sa fa'amalosia le au ta'avale e fefa'asoaa'i ta'avale ma fa'aitiitia le kasa oona e ala i ta'uta'ua Polokalama IE Commuter. Na lagolagoina e le polokalame le sili atu i le 1,100 tagata e ana galuega ma polokalame fefaʻasoaaʻi ma faʻaititia le 10.7 miliona pauna o faʻamalama taavale i le 2023. 

O le tausiga o le siosiomaga a le RCTC e fa'alautele atu i tua atu o felauaiga. I le avea ai ma ofisa pule o le Western Riverside County Regional Conservation Authority (RCA), RCTC o loʻo faʻaauau pea ona fesoasoani i le RCA e faʻatautaia taumafaiga faʻasao i sisifo o Riverside County. O le RCA o lo'o fa'atonuina le fa'atuina o le 500,000-eka fa'asao i lalo o le Fuafuaga Fa'asao o Mea'ai e Tele (MSHCP) - o se tasi o fuafuaga fa'asao tele i totonu o le atunu'u. O le 2023 o se tausaga na fa'ailogaina i fa'atupega tetele ma taumafaiga fa'aletulafono e ta'ita'ia e lala sooupu manuia. Na maua e le RCA le lata i le $27 miliona i le tele o setete ma feterale fesoasoani ma maua nisi 1,120 eka o nofoaga maaleale mo puipuiga. E o'o mai i lenei tusitusiga, ua silia ma le 415,000 eka o nofoaga ua fa'apotopotoina e avea ma vaega o le MSHCP. 

O le Fua A fa'alua na fa'atagaina e le au palota na fa'aauau pea ona avea ma alagatupe taua mo auaunaga tau femalagaiga, auala i le lotoifale, ma galuega tetele. I le 2023, na fa'amaonia ai e le RCTC le sili atu i le $310 miliona i le Fua A fa'atupega mo galuega fa'alenu'u atoa: $135 miliona i le fa'atupega mo galuega tetele e 18 o felauaiga fa'aitulagi o se vaega o le Polokalame Fa'aitulagi Arteri, o le $143.9 miliona faaopoopo mo le 285 auala i totonu o le lotoifale, ma fa'asoaina le sili atu i le $32 miliona i Fua A tupe mo pasi fa'apitonu'u, nofoaafi pasese, ma auaunaga fa'apitoa tau femalagaiga. 

A o tatou agai i luma i le 2024, RCTC o loʻo vaʻavaʻai i luma i le lumanaʻi o felauaiga i totonu o tatou nuʻu. Ina ia foia le faatupulaia o manaoga o Riverside County, Ua tusia e le RCTC se Fuafuaga Toomaga mo Tagata Taavale 2024 o loʻo faʻamatalaina ai le faʻaleleia atili o felauaiga i le lumanaʻi, faʻateleina auaunaga tau femalagaiga, ma toe faaleleia o tatou auala ma auala. O lo'o una'ia tagata nofomau e tu'u mai a latou manatu ile trafficreliefplan.org ina ia mautinoa o lo'o fa'aauau pea ona fa'amalieina mana'oga o felauaiga i le lumana'i. 

A'oa'o atili e uiga ile RCTC's 2023 galuega ma mea na ausia ile ofisa aloaia Lipoti Faaletausaga.